היא משלנו - הדר גורדו צדקה | המכללה האקדמית תל חי

מה חדש ?

היא משלנו - הדר גורדו צדקה

שלישי, 19 מאי, 2020

פרצתי בבכי מרוב התרגשות, פתאום הכתה בי ההבנה שאתה משפיע על חיים של ילד בצורה כל כך משמעותית. אמא שלו שיתפה אותי שהיא כל כך שמחה שכך הוא מרגיש ושהוא ראה בי דמות משמעותית, כי היא מעולם לא הרגישה שהיו לה דמויות משמעותית במערכת החינוך בתור ילדה."

הכירו את הדר גורדו צדקה, בוגרת החוג לחינוך שהתקבלה לתכנית חותם וכיום מחנכת כיתות ג'-ד'!

"כשנכנסתי לחותם לא הבנתי כמה התכנית היא לא סתם תכנית, אלא קהילה, אנשים טובים שאתה פוגש לאורך הדרך והופכים להיות החברים הכי טובים שלך והשותפים שלך לדרך. גם היום כשאני חמש שנים אחרי, החברים שהכרתי ופגשתי לאורך הדרך בחותם הם חלק בלתי נפרד מחיי.
כשנפרדתי מכיתת החינוך הראשונה שלי היה לי מקרה שמלווה אותי עד היום.
ביום האחרון היה לנו מעין הפנינג בבית הספר, אחר התלמידים שלי לא רצה להשתתף, ניגשתי אליו מספר פעמים, הצעתי שיבוא איתי ונעשה יחד אבל הוא סירב והרגשתי שזה המקום שלי לאפשר שלו להתאוורר, אבל לראות כל הזמן מה שלומו. בסוף אותו יום נפרדתי מהכיתה וזה היה אחד הימים המרגשים שהיו לי, ממש הרגשתי את הגעגוע אליהם עוד לפני שנפרדנו.
בבוקר למחרת התעוררתי וחיכתה לי הודעה מאמא של אותו תלמיד שלא רצה להשתתף יום קודם, מסתבר שהוא חזר הביתה ושיתף את אמא שלו שהפרידה הייתה לו קשה ושהוא חושש מההמשך. האם ימצא דמות משמעותית כפי שאני הייתי עבורו. הוא סיפר לאמא שלו שלאורך השנתיים שחינכתי את הכיתה, הוא הרגיש שרואים אותו ושלמישהו אכפת ממנו וחשש מה יהיה בשנים הבאות.
אחד הדברים המשמעותיים שלמדתי על עצמי הוא שיש בי את הכוחות להמשיך גם אם הדרך מאתגרת והיא ללא ספק הייתה מאתגרת בשנה הראשונה להוראה.. הרגשתי שקפצתי למים בלי מצופים אבל הידע שקיבלתי בחותם והליווי הצמוד נתנו לי הבטחון שהייתי צריכה כדי להמשיך ולא לוותר."

ואנחנו רק נוסיף, כל הכבוד הדר, את מרגשת אותנו מאוד, שמחנו להיות נקודת ההתחלה שלך בדרך.

המיונים לחותם בעיצומם >

הדר גורדו צדקה