לימודי ביוטכנולוגיה - תואר ראשון | תואר ראשון במדעים - המכללה האקדמית תל חי

רוצים עוד מידע?

השדות המסומנים ב * הינם שדות חובה

ביוטכנולוגיה

ביוטכנולוגיה הוא תחום חדשני ופורץ דרך במדעי החיים, המספק גילויים מרעישים כמעט מידי יום. העוסקים בתחום מיישמים את הידע שנצבר במחקר, בפיתוחים וחידושים לטובת האנושות:
• פיתוח מערכות טכנולוגיות לתועלת האדם תוך שימוש בבע"ח, צמחים ומיקרואורגניזמים.
• פיתוח תרופות למחלות חשוכות מרפא.
• שיפור החקלאות והשבחת איכות היבולים.
• ייזום פתרונות חכמים לזיהומים סביבתיים.

דוגמה מצויינת לכך הם מרצי הפקולטה למדעים במכללה האקדמית תל-חי: פרופ' יעקב פיטיקובסקי, ד"ר אהוד שחר, ד"ר חן כץ וד"ר איתמר ידיד, עובדים, בימים אלה, על פיתוח חיסון לנגיף הקורנה, במסגרת מכון המחקר המדעי מיגל, המסונף למכללה.

למעלה מ- 100 קבוצות מחקר מכל העולם, עובדים סביב השעון לפתח את החיסון שיציל את האנושות מנגיף הקורונה, אך לקבוצת החוקרים שלנו יתרון משמעותי, מכיוון שהחיסון לקורונה בבני אדם אותו הם מפתחים, מבוסס על חיסון שפותח לאחרונה לנגיף קורונה בעופות. החיסון לקורונה בעופות  פותח בארבע השנים האחרונות ע"י קבוצת החוקרים, והראה יעילות בהגנה על העופות כנגד הנגיף.

קבוצת החוקרים שלנו עובדת על התאמת החיסון לבני אדם. בקרוב הם צפויים לסיים את השלב הראשון בפיתוח החיסון ויחלו בניסויים קליניים.

החוג לביוטכנולוגיה כולל שלושה מסלולי התמחות עיקריים: מסלול חקלאות, מסלול קדם רפואה ומסלול ביו דאטה. במסלול הביוטכנולוגיה הכללית נלמד מגוון רחב של נושאים בתחומי המיקרוביולוגיה, הביוכימיה, האימנולוגיה, הגנטיקה והגנטיקה המולוקולארית.

מסלול החקלאות מתמקד בדרכים לשפר את החקלאות, להשביח את התוצרת, לייצר מזון נכון ומספק לאוכלוסייה הולכת וגדלה, למצוא פתרונות חכמים לזיהומים סביבתיים ולדעת להפיק אנרגיה נקייה ממקורות חדשים.

מסלול קדם רפואה משלב קשת רחבה של נושאים מעולמות הרפואה, מדעי החיים והביוטכנולוגיה, ומותאם היטב לדרישות הקבלה לתכניות הארבע-שנתיות של בתי הספר לרפואה בארץ.

מסלול הביו דאטה הוא מסלול חדש, ייחודי, המשלב בין עולם המחשוב והביולוגיה כדי לעשות שימוש לתועלת האדם בכמויות הגדולות של מידע הגנטי הנאספות כיום.

כדאי לדעת: ישנה אפשרות להשתלב בתכנית שיאון - מסלול מואץ המאפשר השלמת תואר בוגר ומוסמך גם יחד, תוך ארבע שנים בלבד. תכנית לסטודנטים/יות בעלי ציונים גבוהים.

החוג לביוטכנולוגיה באקדמית תל-חי פותח לך דלת לדרך מרתקת ומבטיחה להשתלבות מהירה בחברות ביוטכנולוגיה ותעשיית התרופות, המזון, האנרגיה והכימיקלים בארץ ובעולם, וכן במעבדות של בתי חולים ומוסדות שונים העוסקים במחקר ופיתוח.

למה ללמוד ביוטכנולוגיה בתל-חי?

• לימודי ביוטכנולוגיה - ללמוד מהניסיון: החוג הראשון בארץ, גם מבין האוניברסיטאות, עם תוכנית לתואר ראשון (B.Sc) בביוטכנולוגיה, כבר 20 שנה ועם למעלה מ- 800 בוגרים.
  • להתמחות בחקלאות: החוג היחיד לביוטכנולוגיה המציע התמחות בחקלאות.
  • להתחבר לשטח: המרצים הם חוקרים פעילים הנמצאים בחזית המחקר הביוטכנולוגי והחקלאי.
  • להתקדם: 45% מבוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה ממשיכים מדי שנה ללימודים בתארים מתקדמים במכללה האקדמית תל חי, באוניברסיטאות ובמכוני מחקר מובילים בארץ ובחו”ל.
  • אין שני לו במחקר: רק כאן, מכל המכללות האקדמיות, אפשר ללמוד לתואר שני בביוטכנולוגיה (M.Sc) במסלול מחקרי.
  • Wanted!: לחוג יש מוניטין רב בתעשייה והבוגרים מבוקשים ביותר בקרב חוקרים במוסדות אקדמיים ובשוק העבודה.

אפשרות למלגת עידוד בסך 5,000 ש"ח לשנה א' בלבד לבעלי פסיכומטרי 650 ומעלה*.
* בכפוף לתנאים, מס' המלגות מוגבל כל הקודם זוכה!

איך זה עובד ?

הלימודים האקדמיים לתואר ביוטכנולוגיה נמשכים שלוש שנים.
במסלול לביוטכנולוגיה, במסלול לחקלאות ובמסלול קדם רפואה נדרשות 132 נקודות זכות אקדמאיות.
שנה א’ - קורסי חובה במקצועות הבסיס כגון מתמטיקה, כימיה, פיסיקה וביולוגיה.
שנה ב’ - קורסי חובה במקצועות הליבה, כגון ביוכימיה, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, אימונולוגיה, ביוטכנולוגיה סביבתית ועוד.
* במסלול לחקלאות נלמדים קורסי התמחות המתמקדים בצמח וסביבת גידולו.
שנה ג’ - קורסי בחירה בנושאים מתקדמים, כגון וירולוגיה, נוגדנים, טכנולוגיית תסיסה, ביואינפורמטיקה וביולוגיה רפואית.
* במסלול לחקלאות נלמדים נושאים משלימים, כגון גידולים סובטרופיים, גפן וזית, השקיה, גידולי שדה, הדברה ביולוגית.
בין השנים ב’ ו – ג’: השתתפות בפרויקט מדעי במעבדת מחקר (מיג”ל), חווית לימודים מעשירה הפותחת חלון לעולם המחקר ולאפשרויות תעסוקה בהמשך.

לצפיה בתנאי קבלה

איזה מסלול מעניין אותך?